Country roads 2

Jag talade med arrangören någon timme innan Kebnekajse skulle spela och han undrade om de skulle dyka upp snart (!) och det löste sig. Mest intressant när de riggade upp var hur Hassan Bah placerade och monterade sina slagverk, en vetenskap i sig. En av de två basisterna, Göran Lagerberg, nöjde sig med att få ljud i basen och sedan ta en cigg.

20170812_165931-1

JP Harris and The Tough Choices anländer ungefär när Kebnekajse drar igång. DERAS basist Miss Tess står och diggar en stund och sen dansar hela gänget någon form av hippiedans till…ja vad är det egentligen Kebnekajse spelar för musik?

Grunden är ju svensk folkmusik, men det är så mycket mer. Kul också att bandet väljer material från alla faser i sin karriär: nystarten på 2000-talet, nyss nämnda folkrock under storhetstiden runt 1975, men även en låt från deras symfonirockperiod och allra sist det psykedeliska förstlingsverket Resa mot okänt mål. Ibland låter Kebnekajse lite vingliga på sin färd men de har ett sound som känns igen bland miljoner. Och jag tog en selfie med gitarristen Kenny Håkansson!

20170812_181753

Ja det är en regnponcho. Det regnade från 16.30 och framåt och JP Harris and The Tough Choices hade lite att kämpa mot på det sättet men publiken var välvilligt inställd och det hjälper ju en bra bit. Setet var väldigt likt det i Nässjö och jag nöjde mig med halva innan jag tog bilen hem igen. Imorrn spelar JP Harris and The Tough Choices i Göteborg. Missa inte det om ni är i krokarna!

20170812_184952-1

This entry was posted in Festivaler, Konserter and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *