Country roads

Semestern börjar lida mot sitt slut och jag kan konstatera att det blev en hel del livemusik. Igår t ex ett spontanbesök i Falköping (!) mitt under brinnande Way Out westståhej. Varför då kan man undra? Jo ett inställt festivalbesök kan leda till ett annat festivalbesök!

Det handlar om Parkfestivalen, en gratisfestival arrangerad av ett för mig välbekant studieförbund (luska vidare själva). Inriktningen sägs vara vis- och countrymusik men det var bredare än så. När jag anlände, efter att ha parkerat på gräsmattan vid en ankdamm (!) kom gaaaamla stenkaketoner emot mig. Livs levande från en scen omhöljd av gigantiska lövträd. Konstellationen kallade sig Billquist & Babs och lirade musik från när farfar var ung. Swing it magistern och sånt. Nästa akt, Savant, körde modernare gitarrpop. Men det är inte därför jag är här!

Anledningen stavas Kebnekajse. I början av augusti fanns planer på att besöka Tyrolen och deras proggfest där bl a Kebnekajse spelade. Jag har lyssnat på Kebnekajse sedan tidigt 90-tal så det är hög tid att se dem innan de lägger av. Av olika anledningar blev det inget Tyrolenbesök men en annan artist ledde mig till Falköping: JP Harris.

IMG_20170810_205234_902

En hel radda amerikanska countryartister turnerar i Sverige i år ett av de flitigaste banden är JP Harris and The Tough Choices. Jag såg dem i torsdags på Nässjös musikinstitution Pop i sommarnatt. Glad och svängig country med fina instrumentalinsatser. Kollade lite var de spelar mer i sommar för att kunna tipsa en kompis och där var det: 12 augusti Parkfestivalen i Falköping. Bland artisterna: Kebnekajse!!! Yes!

(fortsättning följer)

This entry was posted in Festivaler, Konserter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *