Deluxproblem

Jag köper fortfarande skivor. Jag köper t o m CD-skivor. Denna höst har flera inköpta skivor hetat något med ”deluxe”. Det betyder ofta nyutgåvor av gamla skivor med lite extra lulllull tillagt. Så är fallet med King Crimsons ”Earthbound”. Så är också fallet med Metallicas ”Master of Puppets”.

Dylan (eller hans skivbolag) slår till med idel outgivet material från ”den kristna perioden” och denna bok/box är egentligen värd en egen recension men läs utmärkta såna i DN, Expressen eller Aftonblandet. Det här inlägget handlar mer om hur jag lyssnar på musiken. Jag har nämligen lite problem med Crimsonutgåvan.

Den har en CD. Där finns originalplattan. Inget mer. Allt bonusmaterial finns nämligen på en medföljande DVD. Där finns även en transkription av vinylskivan. DEN har jag sedan tidigare, vinylen alltså. Resten? Allt är ljud. Ingen bild. Skivan åkte med i bilen på en konsertresa häromdagen. Det var mörkt. Alla skivor jag hade med mig (Alkberg och Thåström förutom Crimson) var svarta både på omslag och själva skivan. Klart jag lyckades krångla i DVDn. Trodde bilstereon pajat. Jaja.

Jag vill kunna spela skivor i bilen. jag vill kunna hör musiken på jobbet. DVDn måste spelas på antingen dator eller DVD-spelare. Man kan inte rippa filerna. Varför är det en DVD när det inte finns någon bild? varför inte högupplösta mp3or? Dessutom ligger bookleten lös mitt i digipaken. Trillar obönhörligt ut. Jag får lägga den i CDn före Earthbound, d v s Islands.

Har inte hunnit lyssna på Metallican. En trippel-CD med demos och live från 1985-1987 förutom originalplattan då. Här har digipaken blivit böjd i själva ryggen, det som hamnar utåt, av Postmord och deras hantlangare. En booklet här med – massa bilder är det. Men varför finns ingen lite längre text om tiden, inspelningen, turnén? Alla dessa deluxproblem… Lyxproblem.

 

 

 

This entry was posted in Böcker, Skivor and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *