Höj rösten, Rådhusparken Jönköping 180813

Första jobbdagen avklarad, vad passar då bättre än lite pop och politik? Höj Rösten! är namnet på turnén som Nynningen och Sven Wollter gör. Den sistnämnde har inte mycket röst kvar men engagemanget är det inget fel på. Hyllningen till Joe Hill kommer direkt från hjärtat.

Nynningen är väl mest känd för att Totta Näslund sjöng där innan han gick över till Nationalteatern. Nu är Totta borta sedan länge och Tomas Forsell har fått steppa fram som frontman. Det är han nu inte helt ovan vid, även känd som ”barnstjärnan” Häjkon Bäjkon. Detta är dock ren progg med snyggt gitarrhantverk.

 

Forsell berättar om ett festivalgig ihop med Hoola och Blå tåget och river sedan av ”Staten och kapitalet” i en version som ligger närmast Blå Tågets original men ändå inte helt. Alla verser finns dock med, det tackar vi för. Vi i publiken får chansen att klämma i ett par gånger i slutet. Så återkommer Wollter och de politiska företrädarna som hållt tal mellan musikinslagen. En sista urladdning med ”För full hals”. Ikväll kan ni se gänget i Borås! 

This entry was posted in Konserter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *