It’s a dirty job…

Intervju med Daniel Pamnert och Oscar Svensson från Dom Orena inför spelningen på The Hush Hush Club på onsdag.

Hur började ni med bandet?

Vi började lira ihop på allvar för omkring två år sedan. Alla var intresserade av att göra något nytt och häftigt på svenska. Vuxenpop för alla åldrar. Från första stund kändes det väldigt speciellt att spela, alla låtar jammas fram från grunden.

Hur är det att bli jämförd med Plura? (sångmässigt)

Det är väl smickrande. Samtidigt när man sjunger på svenska så känns det som att folk har ganska begränsade referenser vad de jämför med. Vi tycker att vår musik påminner en hel del om utländska band som Spain och Jonathan Richman and the modern lovers.

Det faktum att ni alla spelar i andra band?

Att spela i flera band är överlag positivt. Det går att utveckla musikaliska sidor som påverkar alla band man är med i. Enda nackdelen är väl att det kan vara svårt att hinna med allt.

Vad kan man förvänta sig på Hush Hush?

Vi kommer att spela låtar från vår debutskiva Tystnadsbehandlingen. Den släpptes i våras och finns både på Spotify och som LP. Det är härligt med vinyl tycker vi, kul att det börjar komma tillbaka på allvar (kommer finnas att köpa på plats). Vi har kört en hel del spelningar i Stockholm senaste året, och Jönköping blir första spelningen utanför huvudstaden. Det kommer bli ett enda stort kalas och vi lovar att spela allas favoritlåtar från skivan!

Oscar, nya Knivderbyskivan är färdigmixad, hur är den/hur skiljer den sig från tidigare?

Just nu känns den bättre, större, fetare, dyrare och mer relevant än något av det som Knivderby hittills har gjort. Vi har bland annat lånat in en femte medlem, Ekan från Sveriges bästa punkrockband Twopointeight. Första singeln Från din mun in i guds öron går redan nu höra på Spotify, med Kajsa Grytt på sång. På fullängdsskivan utforskar vi olösta gåtor ur mänsklighetens historia.

Se Dom Orenas första gig i Jönköping på Galleri Tegel onsdag 5 juni kl 21.

This entry was posted in Konserter and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *