Klubb Dissonans 180803

Är hösten här? Nja, men lite kallare och mörkare blev det väl ändå på Sofiehof Underjord när Klubb Dissonans bjöd på tre tunga akter. Folk i svarta bandtishor kom samman för att headbanga bort solbrännan.

20180803_215917

Kadaverdisciplin stod för klassisk black metal av nordisk typ. Med en sångare som både kunde illvråla och growla blev det varierat och välljudande. Inte särskilt originellt men väl utfört och en god start.

20180803_224334

Istapp balanserade på en fin linje mellan humor och allvar. Med scenkläder inspirerade av orcher och annat oknytt samt mängder av grått (!) smink blandades svartmetallen upp med lite… ja vad ska man säga, folkpop av Nordmansnitt? Tjo och tjim i refrängerna helt klart, även om budskapet var bokstavligt kylslaget. Setet avslutades med en väderprognos: ”Imorgon blir det minusgrader”.

When hell freezes over…

20180804_001600

Men men, vintriga scendekorer plockas ner för nu blir det Floridadöds. Gruesome är närmast ett tributeband till avsomnade Death och visst growlar Matt Harvey ända nerifrån magen precis som Chuck Schuldiner gjorde.

20180804_004654

Men det är Gruesomes egna låtar, ett stolt förvaltande av det gamla fina dödsmetallarvet. Gänget ska ha extra cred för de snygga taktbytena som gör att låtarna aldrig blir tjötiga. Solo och slingor går ibland åt Slayerhållet – det är ju Klubb Dissonans vi är på.

20180804_002404

Basisten Robin Mazen har under kvällen haft den otacksamma uppgiften att sälja merch, men nu får hon spela dödsbas utan plektrum som enda kvinna på scen. respekt!

Alltså, jag hittar inte mycket att klaga på. Detta var en väl förtjänad succé för band, publik och arrangörer. Och detta trots, eller kanske tack vare, den heta sommarn. Mörkrets hjärta bankar ändå.

This entry was posted in Festivaler, Konserter and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *