Livelistan – förövrigt det hundrade inlägget på Ljudmatta!

Mark Olson – Spira 6 mars
Altcountryn är som bortblåst när Mark Olson och äkta hälften Ingunn Ringvold tar oss med på en märklig musikalisk resa. Det är inte många som åker med men de som gör det glömmer det inte.

Amason – Huskvarna Folkets Park 27 mars
Ordet supergrupp passar på så vis att bandet gör supermusik: snyggt, svängigt och med feeling. Det är inte ens viktigt om låtarna sjungs på svenska eller engelska, alla gränser är ändå utsuddade.

Nick Cave & The Bad Seeds – Stockholm Waterfront 14 maj
Den gamle grottmannen struntar blankt i den fina salongen och skapar snart publikhysteri men visst gör sig de lugna stunderna fint i lokalen där Dylan tidigare uträttat storverk.

Stry & Stripparna – Sävsjö Celebration 15 augusti
Christian Kjellvander krattar tältgruset som ersättning för ett helt tributepaket (!) och sen kör den gamle punklegenden Stry över en handfull redan frälsa i ett litet hörn av den för stora kaosfestivalen.

Knivderby – Sofiehof 26 september
De är fler bandmedlemmar än nånsin och invaderar våra sinnen med undergång och konspiration. Större och snyggare ljud men mörkrets hjärta sitter fortfarande i Oscar Svensson.

In Flames – Huskvarna Folkets Park 7 november
Publiken i Teaterladan bär fram bandet med sina bara armar och då är det lätt att spela fläskig och allsångsvänlig metal. Detaljerna blir en lycklig dimma i den goa helheten.

Kite – Pallas Atena 7 november
Att två personer kan skapa så mycket ljud, att ett gammalt souvlakihak kan förvandlas till en Bauersk trollskog fylld av sällsam musik, det låter otroligt men är så sant som det är sagt.

Ulf Lundell – Jönköpings Konserthus 21 november
Han ska lägga av. Ingen begriper varför. Det låter förträffligt, låtlistan har mer utropstecken än frågetecken och bandet är nästan lika piggt som huvudpersonen själv. Sluta inte Uffe!

This entry was posted in Konserter, Listor. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *