Mer keyboards! Eller skivkrönikan vecka 5

För ganska exakt 20 år sedan hade Mark Levengood ett tv-program där han satt och filosoferade på en konstgjord kulle. I detta program uppträdde ett litet band från Jönköping. De spelade låten ”Rise and shine” och slog igenom i princip där och då. Bandet var The Cardigans och sångerskan i bandet Nina Persson. Nu Släpper Nina sin första platta i eget namn och hon gör det med mer keyboards och souligare sång. I jämförelse med tidigare projektet A camp alltså. ”Animal heart” är ett samarbete med maken Nathan larsson och Eric D. Johnson som spelat med The Shins och Fruit Bats. Den släpps inte förrän imorrn men hör intervju och låtsnuttar här.
Mogwai nådde topp 10 på engelska försäljningslistan med ”Rave Tapes”. En skiva som precis som Perssons innehåller mer keyboards. Det är även ett luftigare sound för Mogwai som brukar tynga ner sin ljudbild med mycket dist. Inte sämre, bara annorlunda. Mogwai gör en sällan besviken.
Mustasch då, hur har dom det med keyboardsen? Jo här finns en del piano bland alla brottargitarrer. Det jobbas med stämsång och lite influenser från Uriah Heep har smygit sig in. Eller är det influenser från Ronja Rövardotter? Det är lätt att tänka -Oj vilken soft inledning men så kommer ett patenterat Ralf-vvvvvvvvvvvvrrrråååååålllllllllll och det kan bara vara Mustasch. På gott och ont.

This entry was posted in Skivor and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *