Skivkrönikan vecka 21

Cathedral har enligt uppgift gjort sin sista platta. Den heter ”The last spire” och länge hoppades jag att den skulle komma på spotify. Det gjorde den inte så jag fick köpa den på CD som man gjorde förr i tiden. ”The last spire” är en återgång till kött-och-potatisdoom efter den spretiga men bitvis geniala dubbeln ”The Guessing game”. I Beatlestermer skulle man kunna säga att dubbeln var Cathedrals ”White album” och att de nu släppt sin ”Abbey Road”. Vad som däremot finns på spotify är den formidabla liveplattan ”Anniversary”. In och lyssna!

Primal Scream visar inga tecken på att lägga av. De har nu lämnat både dansmusik och Stonesrock därhän och dykt med huvudet ner i psykedelia. Och de gör det bra! ”More light” är flummig på ett bra sätt och Bobby Gillespies släpiga röst passar perfekt till denna pånyttfödelse.

Jag är inte ensam om att uppmärksamma hiphoparen Stor. Med en väl avvägd blandning av skryt och allvar fullängdsdebuterar han med ”Shere Khan XIII”. Singeln Stolthet har gått varm på P3 och det är knappast någon slump att Stor samplar Latin Kings. Det här är 10-talets Latin Kings.

This entry was posted in Krönika, Skivor and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Skivkrönikan vecka 21

  1. Pingback: Skivkrönikan vecka 23 | Ljudmatta.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *