Skivkrönikan vecka 23

Håkan Hellström har redan nu, i början av juni, förlorat kronan som sommarens livekung. Två viktiga gig försvann med sina respektive festivaler: Siesta och Peace & Love. Och plattan var bara tre av fem. In kommer istället Oskar Linnros. Skivan ”Klappar och slag” är precis så urban, ungdomlig och dansant som sommaren ska vara nuförtiden (skratt). När vi summerar i september står det klart: sommarens livekung är Oskar Linnros. Kom ihåg var ni läste det först…

Hur ska man benämna Dark Tranquillity nuförtiden? Ett dödsmetallgäng som spelar gothrock? Ett gothrockband med dödsmetallsång? Äh, mal ner Paradise Lost och Depeche Mode i en mixer så har ni ”Construct”. Och en riktig hit finnes i låten ”The silence in between”.

Juni månads första stora skivsläpp är annars ”…like clockwork” med Queens of the Stone Age. Det har inte alls gått som klockan för Josh Homme och grabbarna men nu är skivan äntligen här. Iallafall på Spotify… Tunga rockkolosser samsas med pianoballader (?) och på tal om piano medverkar Elton John på låten Fairweather friends. jag behöver lyssna lite till för att ge ett utförligare omdöme.

I förra skivkrönikan skrev jag om Primal Screams nya skiva. I veckan visades del 2 av SVTs serie Nineties och Primal Scream fick stort utrymme. Har ni inte sett det, in på SVT Play snabbt som attan!

This entry was posted in Krönika, Skivor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *