Skivkrönikan vecka 25

Kanye West följer upp ”My Beautiful dark twisted fantasy” med ”Yeezus” och även denna skiva är väldigt dark and twisted. Den är bara 40 minuter lång men det räcker, det är tillräckligt uneasy listening men ändå givande på nåt vis. Sista låten ”Bound 2” är hittigast.

Annars har försommaren tillhört Black Sabbath. ”13” är etta på engelska albumlistan, ett gott erkännande för bandet som sågades av brittiska kritiker under hela 70-talet. Och plattan är bra, på riktigt. Jag hade svårt för Rick Rubins torra ljudbild i bölrjan, men nu kapitulerar jag. ”God is dead” smyckas av grymma basfills från Geezer Butler och ”Age of reason” har de där tuffa tempobytena som alltid varit en del av Black Sabbaths charm.

En skiva som jag antagligen får köpa i fysisk form snart är Amon Amarths ”Deciever of the gods”. Har bara kunnat lyssna på några youtubeklipp och inte riktigt fått grepp. Den finns inte på Spotify. MEN nu finns Pink Floyd på Spotify, och det satt långt inne!

Ljudmatta har haft en intensiv månad, så nu blir det lite semester. Nästa inlägg blir antagligen en rapport från Metaltown. Trevlig midsommar!

This entry was posted in Krönika, Skivor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *