Skivkrönikan vecka 41

Paul McCartney, 71 år ung släpper nytt och kallar skivan New. Det låter kanske inte jättenytt men inte mossigt heller. Singeln med samma namn låter som Penny Lane, eller har snarare samma rytmiska frasering som Penny Lane. Albumet har ibland lofi-karaktär men lika ofta är det ganska maffiga ljudbilder. McCartneys röst är rejält sliten och låter nästan lite gråtmild men när han sjunger om Beatlestiden i Early Days så passar det. Det är ju så otroligt längesen.
Det händer saker lokalt också. Efter ett gäng övertygande spelningar släpper Fly Agaric sitt album Blood and Oil. Ljudbilden är kanske inte lika maffig på skiva som live men dynamiken i låtarna går fram. Skivan finns på Spotify men vill man ha en cd får man kontakta bandmedlemmarna. Detta görs enklast genom att gilla Fly Agaric på facebook.
Nästa veckas stora släpp är Arcade Fire och ingen kan väl ha missat den discodunkiga singeln Reflektor. Albumet är en dubbel, bara det är ju ett överdåd när det sägs att fullängdsalbumet är utdöende. Fan tro’t.

This entry was posted in Skivor and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *