Skivkrönikan vecka 9

Neneh Cherry har äntligen släppt ett nytt album i eget namn. För nåt år sen kom ju ”The Thing” som var en slags improvisationsjazz/jam och saken är den att ”Blank project” känns som en fortsättning på detta. Lösa låtstrukturer även denna gång men mer elektroniskt och minimalistiskt. Men är det bra eller dåligt frågar vän av ordning? Jag vet inte riktigt. Ganska enformigt men ändå faschinerande. Nenehs röst är där men det finns inga riktiga hooks i låtarna vilket är synd. Och så rappar hon inte längre. Jag får nog lyssna vidare.
En som förnyar språk istället för musik är Linnea Henriksson. ”Du söker bråk, jag kräver dans” innehåller samma sorts glitterpop som debuten men texterna är roligare. Hon lyckas rimma ”Frank Ocean” med ”Slow motion” samt helt omotiverat använda ordet ”gött” i rikssvenska. Barriärerna bryts fullständigt när även lite danska blandas in ”Håll så kæft och kyss mig”. Uppfriskande med lite busighet i lyriken!
Annars är man nyfiken på nya släpp med artister på K. Kent och Krunegård. Kent har varit mycket aktiva på twitter med rapporter om inspelning, och nu mix, av elfte plattan. Och inte en ton har läckt ut. Än. Markus Krunegård har släppt en singel som väl inte överraskar så mycket men det är ju alltid ett smakprov. To be continued…

This entry was posted in Krönika, Skivor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *