This Is Hultsfred dag 1

Hinner precis snubbla in i Teaterladan när Lifvens avslutar sin variant av Country Roads=Mjölkebil. De lokala hjältarna i Lifvens är närmast en självklarhet på den återuppståndna festivalen och förutom svensktextade covers blir det även ren rock n’ roll på originalspråk. Att få en fiol att bli världens tuffaste kompgitarr är en bedrift i sig.
Det göteborgska hiphopkollektivet The Order dissar låtsashultsfred i Sigtuna, ja det gör i princip alla artister här. De jobbar hårt med devisen Ju mer vi är tillsammans och trots mängden rappare går både text och västsvensk dialekt fram. Det blir dock lite glest i Teaterladan med tiden. Kvällens dyraste bokning är utan tvekan Miriam Bryant och det borde också vara hennes uppgift att samla folket och få igång festen på utomhusscenen. Bryant sjunger fantastiskt, det brukar hon göra, men framträdandet är trevande och mellansnacket går på tomgång. ”Fryser ni?”. Eh, ja det gör vi…

20130615-123304.jpg

Det blir istället Hurricane Love som höjer temperaturen. De båda leadsångarna och i synnerhet Nina Knutsson jobbar stenhårt konserten igenom. Trots att de egentligen bara har en hit känns det som det finns fler och Hurricane Love har definitivt framtiden för sig.

20130615-123421.jpg

Sator har framtiden bakom sig (skratt). Nej, Sator är ju det ultimata Hultsfredsbandet! De drar igång i högt tempo och berättar mellan dängorna en anekdot om varje år de spelat på Hultsfred, och det är många år. I Wanna go home är närmast Hultsfredsfestivalens nationalsång och det förvånar mig inte om Sator är tillbaka här nästa år igen. För det blir väl en festival 2014?

20130615-123527.jpg

This entry was posted in Festivaler, Konserter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *