Ulf Lundell, Jönköpings Konserthus 121108

Betyg 4 (svag)

Uptempo men uppförsbacke. Så ser början av Ulf Lundells efterlängtade konsert ut. Den gamle krigaren har en lång startsträcka och många i publiken är obekanta med låtarna från Rent Förbannat-plattan. Men så händer det något. Det händer i ”Schabbelbabbel”. En låt som på pappret är vresig och magsur begåvas av det allsmäktiga SVÄNGET och det lossnar för både band och publik. Innan dess har Bente vart en gåshudsframkallande ljuspunkt.

   Giget faller tillbaka i slentrian igen. Några halvnya alster som inte håller måttet staplas på varandra och det är inte förrän i Vassa eggen-låtarna ”Chans” och ”En fri man i Stan” som allsången kan börja på riktigt.

Det vrålas aaaaaaaaaaa-körer med Janne Bark i parti och minut och trummisen jobbar så hårt att han slår sönder hihaten. Nu är det tryck på’et!

   Uffe är så uppspelt så han bryter låtar, klagar på felstämda gitarrer och beter sig allmänt osvenskt. ”Hon gör mig galen” skapar karnevalstämning i lokalen men det är ytterst nära att bandet missar det viktiga breaket innan sista refrängen.

   Jag kan sakna låtar från sent 80-tal men detta är ändå en rejäl dos Uffe i toppform. När det är dags att bocka och buga är gubben så glad så han nästan skäms. Det blir nog en sommarturné 2013 i alla fall. Igen. Trots allt.

 

 

This entry was posted in Konserter and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *